Australian Working Kelpie`s

Onze Australian Working Kelpies Tessy en Paco werken hard en zijn onvermoeibaar, de intelligentie straalt er van af als je ze bezig ziet. Het werken met schapen is een aangeboren talent.

Kelpies zijn workaholics en kunnen zonder probleem 50 tot 60 Km per dag rennen : een extreem actief ras. Kelpies worden niet op kleur gefokt, black en tan wordt gezien als de originele kleur maar er zijn ook rode, blauw of fawn-kleurige en gele kelpie`s. Kelpies zijn snel en behendig, en ze rennen achter de schapen langs om voor de kudde uit te komen. Hun liefde voor het werken zit in hun instinct evenals hun vermogen om schapen op te drijven. Kelpies werken goed op het erf maar ook op het open veld. Het zijn loyale en intelligente huisdieren. Ze tonen zich aanhankelijk en trouw ten aanzien van de baas en gezinsleden en gehoorzamen goed.. Een doorsnee Kelpie heeft een stabiel en evenwichtig karakter.

 Hij is alert op wat er in de omgeving gebeurt en laat zijn stem horen als er onraad is. Het is echter wel belangrijk dat deze hond daadwerkelijk een taak heeft want als hij niets hoeft te doen gaat hij zich vervelen en vervalt vaak in kattenkwaad

 

Onze Tessy is een Red& Tan teefje en Paco is een jonge Black & Tan Reu van augustus 2014 .

Paco is gefokt en getraind door Sytse Marinus uit Ureterp , Friesland.