Ei-bonnement


Speciale huisvesting voor kippen bij Zorgboerderij De Witte Schuur

Op maandag 20 december ’21 is er bij Zorgboerderij De Witte Schuur een speciale huisvesting voor kippen bezorgt: ‘Een mobiele Kippenkar’. De Kippenkar is een uniek concept. Doordat de Kippenkar verplaatsbaar is, krijgen de kippen iedere week een nieuw weiland. Het grootste probleem bij kippen is, dat als ze langer dan 2 weken op dezelfde plaats lopen, er geen gras meer staat in de wei. Door de kar te verplaatsen, blijft er gras in de wei en zo blijven de kippen blij.
Een deel van de voeding voor de kippen bestaat dus uit gras. Hierdoor krijgt De Witte Schuur extra lekkere vrije-uitloop-eieren, daar kan niemand tegenop! De kippenkar is energieneutraal. Op het dak liggen zonnepanelen, die zorgen voor de verlichting en het werken van andere apparatuur, zoals het open en dichtgaan van het luikje. Doordat we de kar verplaatsen, zorgen de kippen zelf voor de bemesting van de weide. De bedoeling is dat we iedere dag met onze deelnemers de eieren uit de daarvoor gemaakte legnesten halen. Hierin leggen de kippen op een donkere en veilige plek de lekkerste eitjes. Vanaf de buitenkant van de kar kunnen de eieren gemakkelijk uitgehaald worden, zodat de kippen niet in hun hok gestoord worden.
Na het verzamelen van de eieren zullen deze door de deelnemers worden gestempeld en verpakt.De tweede helft van januari zullen de eerste kippen de kar betrekken. Na ongeveer 3 á 4 weken zullen de eerste eieren gelegd worden. De eieren zullen vanaf medio februari 2022 te koop zijn in de Boerderijwinkel van de Witte Schuur. Daarnaast is het ook mogelijk om een ei-abonnement af te sluiten. Houdt de socials van De Witte Schuur in de gaten voor meer informatie over het ei-abonnement.

Ei-bonnement

Medio maart 2022 worden de eerste eieren verwacht, vanaf dan zijn de eieren te koop in de Boerderijwinkel van de Witte Schuur.

Het is ook mogelijk om een ei-abonnement af te sluiten. Je krijgt van ons een knipkaart waar 520 eieren opstaan, dat zijn dus 10 eieren per week. Wanneer je deze eieren komt ophalen, dat maakt niet uit. Dit mag 1 keer per week of 1 keer per 2 weken. Het abonnement is maximaal 2 jaar geldien wordt niet automatische verlengt.

 

Een ei-abonnement kost €150,- hiermee krijg je dus bijna 20% korting op je eieren. Het ei-abonnement is af te sluiten via onze webshop www.de-witteschuur. nl of kom langs in onze winkel. Let op: Er zijn maar een beperkt aantal abonnementen, OP=OP.

 

Het ei-bonnement is af te halen in de boerderijwinkel.

€ 150,00

  • Beschikbaar